Ψωρίαση. Αντιμετώπιση με Βελονισμό

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια φλεγμονώδης δερματοπάθεια με ανοσολογικό υπόστρωμα, που προσβάλλει περίπου το 1-3 % του πληθυσμού παγκοσμίως. 
Η ψωρίαση δεν είναι μεταδοτική.


Η ψωρίαση συχνά οδηγεί σε παχύ, κόκκινο ερεθισμένο δέρμα που μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε στο σώμα, αλλά είναι πιο συχνή στους αγκώνες, τα γόνατα, το τριχωτό της κεφαλής. Μερικές φορές μπορεί να επηρεάσει τις αρθρώσεις και προκαλώντας ψωριασική αρθρίτιδα

Αίτια
Σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, η ψωρίαση είναι αποτέλεσμα διαταραχής του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού και γι'αυτό χαρακτηρίζεται ως ανοσολογικώς διαμεσολαβούμενο νόσημα.
Η ψωρίαση δεν οφείλεται σε μόνο μία αιτία, αλλά πρόκειται για το αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, δηλαδή είναι μια πολυπαραγοντική νόσος. Η ακριβής αιτιολογία της ψωρίασης δεν έχει διαλευκανθεί και παραμένει άγνωστη.


Πως δρα ο βελονισμός στην θεραπεία της ΨΩΡΙΑΣΗΣ;

Η ψωρίαση επηρεάζεται από το άγχος και ο βελονισμός μπορεί να λειτουργήσει αρκετά καλά στη μείωση του άγχους. Επίσης, η ψωρίαση είναι μια αυτοάνοση νόσος και ο βελονισμός έχει αποδειχθεί πως μπορεί να βοηθήσει αρκετές άλλες αυτοάνοσες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της αρθρίτιδας και της πολλαπλής σκλήρυνσης.
  • Ο βελονισμός είναι μια πολύ ασφαλής εναλλακτική ιατρική θεραπεία.
  • Ο βελονισμός δεν παρεμβαίνει σε οποιαδήποτε από τις υπάρχουσες θεραπείες της ψωρίασής. Ο βελονισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες.
  • Ο βελονισμός βοηθάει στην αποκατάσταση της ισορροπίας του σώματος. Έτσι, φέρνοντας το σύστημα του σώματος πίσω σε αρμονία η νόσος μπορεί να ιαθεί. Εκτός από το βελονισμό, μπορείτε να αλλάξετε την διατροφή σας και τρόπο ζωής σας για να βοηθήσετε στη μείωση των συμπτωμάτων της ψωρίασης. Η θεραπεία τριών έως εννέα μηνών θα μειώσει τον αριθμό και το μέγεθος των πλακών, την ερυθρότητα και άλλα συμπτώματα της ψωρίασης.