Ο βελονισμός στην ψωρίαση




Μίλησε ο Γιώργος Χρανιώτης σε συνέντευξή του.«Άλλαξα εντελώς ζωή, όταν ξαφνικά το 2005 έπαθα ψωρίαση, μια ασθένεια κατά την οποία το αμυντικό σύστημα στρέφεται ενάντια στον ίδιο μας τον εαυτό.

Ποια μέθοδο θεραπείας έχει προτιμήσει;
«Δεν παίρνω φάρμακα, θα το έκανα μόνο στην περίπτωση που θα είχα πρόβλημα στο πρόσωπο και στο σώμα. Από τη στιγμή όμως που η ψωρίαση περιορίζεται στο γόνατο και στους αγκώνες, προτιμώ το βελονισμό! Άλλωστε, με το που μπαίνουν οι βελόνες με παίρνει ο ύπνος!

 Πως δρα ο βελονισμός στην ψωρίαση:
  • Ο βελονισμός είναι μια πολύ ασφαλής εναλλακτική ιατρική θεραπεία.
  • Ο βελονισμός δεν παρεμβαίνει σε οποιαδήποτε από τις υπάρχουσες θεραπείες της ψωρίασής. Ο βελονισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες.
  • Ο βελονισμός βοηθάει στην αποκατάσταση της ισορροπίας του σώματος. Έτσι, φέρνοντας το σύστημα του σώματος πίσω σε αρμονία η νόσος μπορεί να ιαθεί. Εκτός από το βελονισμό, μπορείτε να αλλάξετε την διατροφή σας και τρόπο ζωής σας για να βοηθήσετε στη μείωση των συμπτωμάτων της ψωρίασης. Η θεραπεία τριών έως εννέα μηνών θα μειώσει τον αριθμό και το μέγεθος των πλακών, την ερυθρότητα και άλλα συμπτώματα της ψωρίασης.
  • Η ψωρίαση επηρεάζεται από το άγχος και ο βελονισμός μπορεί να λειτουργήσει αρκετά καλά στη μείωση του άγχους.
  • Επίσης, η ψωρίαση είναι μια αυτοάνοση νόσος και ο βελονισμός έχει αποδειχθεί πως μπορεί να βοηθήσει αρκετές άλλες αυτοάνοσες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της αρθρίτιδας και της πολλαπλής σκλήρυνσης.