Βελονισμός στην θεραπεία της Ρινίτιδας και της Ρινικής Συμφόρησης


Ο στόχος της θεραπείας των ασθενών με αλλεργική ρινίτιδα είναι η επίτευξη της μέγιστης συμπτωματικής ανακούφισης με όσο το δυνατόν λιγότερες ανεπιθύμητες ενέργειες. Η πλέον πρακτική και αποτελεσματική θεραπευτική αντιμετώπιση στηρίζεται στην αποφυγή των αλλεργιογόνων και την ανακούφιση των συμπτωμάτων με φάρμακα.

Βελονισμός: Ο βελονισμός μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας, ακόμη και από την πρώτη συνεδρία, και να αυξήσει το διάστημα μεταξύ των παροξυσμών.
Οι συνεδρίες βελονισμού επαναλαμβάνονται 1 με 2 φορές την εβδομάδα μέχρι την ύφεση των συμπτωμάτων. Εφόσον υπάρχει εποχιακή κατανομή της νόσου, είναι σκόπιμο να επαναληφθεί το θεραπευτικό πρωτόκολλο πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων, με λιγότερες όμως συνεδρίες βελονισμού.

Η πανάρχαια αυτή μέθοδος ενισχύει συνολικά το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, με αποτέλεσμα να τον βοηθά να αντιδρά καλύτερα απέναντι στα αλλεργιογόνα ερεθίσματα.

Συμπερασματικά η αλλεργική ρινίτιδα λοιπόν είναι μια πολύ συχνή πάθηση που ταλαιπωρεί χιλιάδες συνανθρώπους μας, και όχι μόνο την άνοιξη, αλλά με την κατάλληλη αγωγή μπορεί να αντιμετωπιστεί και να βελτιώσει την καθημερινή ποιότητα ζωής.