Ο Βελονισμός στην αντιμετώπιση της αϋπνίας

Η αϋπνία είναι ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί όλο και περισσότερους ανθρώπους. Περίπου ένας στους τρεις ενήλικες υποφέρει περιστασιακά από αϋπνία ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των ηλικιωμένων είναι ένας στους δύο.

Τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει η αϋπνία;
Παρόλο που η συχνότητά της αϋπνίας είναι μεγάλη και οι επιπτώσεις της τόσο στην καθημερινή ζωή των πασχόντων όσο και στη συναισθηματική, πνευματική και σωματική τους υγεία είναι σοβαρές, λίγοι μόνο αναζητούν τη βοήθεια ειδικών. Έτσι το πρόβλημα διαιωνίζεται προκαλώντας χρόνια κόπωση και αυξάνοντας την πιθανότητα για εμφάνιση νοσημάτων όπως τα καρδιαγγειακά, ο ζαχαρώδης διαβήτης, η κατάθλιψη, η συναισθηματική αστάθεια και άλλα.




Ο Βελονισμός στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.
Ο μηχανισμός δράσης του Βελονισμού όσον αφορά στην αϋπνία, είναι παρόμοιος με αυτόν των άλλων παθήσεων. Βοηθάει τον ίδιο τον οργανισμό να εκκρίνει τις κατάλληλες ορμόνες που θα βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο Βελονισμός μόνος του ή σε συνδυασμό με φαρμακευτική αγωγή ή βοτανοθεραπεία προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα από ότι τα φάρμακα ή τα βότανα μόνα τους.



Πόσες θεραπείες απαιτούνται για την επίλυση του προβλήματος της αϋπνίας;
Αυτό εξαρτάται από τη χρονιότητα, το μέγεθος του προβλήματος και το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς. Ο Ιατρός-Βελονιστής θα πρέπει να ενημερωθεί διεξοδικά για το πρόβλημα της αϋπνίας του ασθενούς. Συχνά ο ασθενής βλέπει βελτίωση στην ποιότητα και ποσότητα του ύπνου του από τις πρώτες συνεδρίες. Σε σοβαρές περιπτώσεις αϋπνίας ή στην περίπτωση που ο ασθενής λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή απαιτούνται περισσότερες συνεδρίες.