Αντιμετώπιση της Χρόνιας Κόπωσης

Αντιμετώπιση με βελονισμό

Ο βελονισμός είναι η ολιστική θεραπευτική προσέγγιση που έρχεται να τονώσει και να ενισχύσει τον οργανισμό χαρίζοντας υγεία, ευεξία και ισορροπία σε σώμα και πνεύμα. Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό σύστημα που δίνει τη δυνατότητα στο σώμα να θεραπευθεί, με την αφύπνιση των δυνάμεων της αυτοϊασης που πηγάζει σε κάθε οργανισμό. 
Η θεραπευτική τεχνική του βελονισμού, βασίζεται στην ανώδυνη τοποθέτηση ειδικών, λεπτών βελονών σε καθορισμένα σημεία του σώματος για την ενεργοποίηση της ενέργειας Qi, εξισορροπώντας τις λειτουργίες του οργανισμού.

Ο αναπαυτικός ύπνος, τουλάχιστον 7 ώρες την ημέρα η κατάλληλη διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και όσπρια θα βοηθήσουν πολύ τον οργανισμό να τονωθεί.

  • Η σωστή συστηματική άσκηση σε αρκετές περιπτώσεις σύμφωνα με μελέτες οδηγεί σε καλύτερη μεταβολική κατάσταση και κινητοποιεί αμυντικές εφεδρείες σε ολόκληρο το σώμα ώστε να αποκτήσει και πάλι ευεξία και ενέργεια. H σωστή άθληση περιλαμβάνει δραστηριότητες που προκαλούν μετατόπιση του κέντρου βάρους του σώματος και επιτάχυνση της αναπνοής και του σφυγμού.
  • Η αποφυγή κατάχρησης του καφέ και αλκοόλ.
  • Η σωστή διαχείριση του άγχους.
  • Η αφιέρωση χρόνου σε κοινωνικές συναναστροφές.
Τις περισσότερες φορές η κόπωση προκαλείται από έναν συνδυασμό παραγόντων και για τον λόγο αυτόν είναι σημαντική η φροντίδα της σωματικής και της ψυχικής υγείας.